Головлікар Знам’янської бальнеологічної лікарні звільняється. Вимушено?

,

Директор комунального підприємства «Знам’янська бальнеологічна лікарня» Едуард Жуган написав заяву на звільнення. Про це «КП» дізналася з власних джерел. Згодом своє рішення піти з посади підтвердив газеті і сам керівник медзакладу.

–Так, мені довелося­ написати заяву на звільнення. Останній робочий день – 30 травня, – уточнив Жуган і зауважив, що його контракт мав би сплинути аж через два роки – у грудні 2017-го.

На запитання, чи факт написання заяви не є наслідком тиску на нього – Жуган промовчав, констатувавши тільки, що упродовж останніх кількох місяців йому довелося працювати у складних умовах.

– Останні кілька місяців працювати було надзвичайно складно. Постійні перевірки сприяли напруженій ситуації у лікарні. На щастя, колектив робив усе від себе залежне, щоб ця ситуація жодним чином не позначилася на пацієнтах, – прокоментував директор.

А тим часом колектив бальнеологічної лікарні, а це майже сотня людей, написав листа на голову обла­сної ради Олександра Чорноіваненка з проханням переглянути заяву Жугана.

– Уклінно просимо вас переглянути заяву на звільнення директора (…)! Колектив (…) не готовий прийняти його відставку. Дуже сподіваємося на ваше розуміння і підтримку, – йдеться у зверненні на шести сторінках, де працівники лікарні перераховують здобутки керівника за час його роботи.

Зокрема, акцентують увагу, що Жуган очолив медзаклад у повному занепаді і зробив усе, аби він перетворився на достойну лікарню, здійснивши там ремонти, забезпечивши повноцінне харчування пацієнтів і відновивши роботу цілих напрямків.

– У колектива ще дуже багато планів, невиконаних задумів, про які говорив директор, і ми хочемо, не зважаючи на такі складні часи, щоб вони здійснилися.­ Тому нам, як ніколи, потрібен такий керівник. Це думка всього колективу, – наголошується у листі до Чорноіваненка.

Як уже повідомляла «КП», торік у лютому обласна рада розглядала питання про передачу бальнеологічної лікарні у приватні руки. Тоді проект рішення підтримали три комісії – з питань власності, бюджету та охорони здоров’я.

Зокрема, члени двох комісій – охорони здоров’я і бюджетної – проголосували одноголосно, у комісії з питань власності з семи присутніх депутатів один був проти.

Проектом рішення передбачалося дати згоду на приватизацію цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Знам’янська бальнеологічна лікарня» шляхом його продажу на конкурентних засадах на аукціоні відповідно до вимог чинного законодавства.

При цьому у проекті рішення вказувалися умови, за яких може відбутися приватизація.

Серед них – подальше збереження профілю об’єкта приватизації упродовж 50 років; залучення інвестицій, у тому числі на реконструкцію та відновлення непрацюючого спального корпусу, модернізацію радонопроводу і свердловин протягом п’яти років;  щорічне безоплатне надання не менше ста путівок на оздоровлення соціально­-незахищених верств населення регіону.

У проекті рішення також ішлося про те, що кошти, вилучені від приватизації, будуть спрямовані на ремонтно-будівельні роботи в дитячій обласній лікарні.

Здійсненням приватизації, відповідно до проекту рішення, мало б займатися регіональне відділення Фонду держмайна.

Нагадаємо, Едуарда Жугана сесія обласної ради призначила директором бальнеологічної лікарні у вересні 2012-го терміном на п’ять років.
e-max.it: your social media marketing partner