Цукерберг – українцям: можливість відкриття офісу в Києві можуть розглянути з часом

,

Керівник Facebook Марк Цукерберг відповів на запитання Президента Петра Порошенка про можливість відкриття адміністрації соцмережі в Україні. Зокрема, він сказав, що таку можливість можуть розглянути з часом. Але при цьому пояснив, що доцільність лежить у площині розвитку компанії, а саме розробки програмного забезпечення.

За словами Цукерберга, він особисто переглянув, про що йде мова, перш ніж дати відповідь.

Глава Facebook сказав, що було декілька повідомлень, які вирішили видалити через порушення правил, що забороняють використання «мови ненависті» проти іншої національності.

– На жаль, є кілька повідомлень, які порушили це правило. Люди поскаржилися, і ми, переглянувши ці повідомлення, визначили, що деякі з них містили образливу лексику відносно деяких росіян, і ми їх видалили, – пояснив Цукерберг.

Він також запевнив, що в Росії не існує адміністрації Facebook, яка б модерувала український сегмент мережі.

– Кожен, хто думає, що модерація відбувається з російського офісу антиукраїнськими модераторами, помиляється, – наголосив Цукерберг, пояснивши, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії в Дубліні.

У той же час Цукерберг додав, що в системі була помилка. За неї Facebook вибачився.

Як уже повідомляла «КП», звернення до Цукербенга викликало блокування у Facebook фото маленької донечки полеглого Героя Андрія Матвієнка з Кіровограда, на якому вона тримає вручений їй замість батька орден, і яке активно почали репостити у соцмережі.

Проте світлину дівчинки взялася блокувати, як тоді вирішили українські користувачі, російська адміністрація Facebook. У відповідь – вони звернулися до засновника соцмережі Марка Цукерберга з проханням ввести в мережі українську адміністрацію. Звернення підтримав і Петро Порошенко.

– Шановний Марку Цукербергу, ми маємо використовувати усі доступні канали, щоб отримати реакцію глобальних офісів. Україна повинна отримати українське представництво Facebook, – ішлося у повідомленні Президента на його офіційній сторінці у Facebook.
e-max.it: your social media marketing partner