В Ульяновському районі підприємці продавали фальсифіковане насіння

,

В Ульяновському районі двоє підприємців – 30 та 35 років – продавали насіння кукурудзи та соняшника під виглядом відомих брендів, повідомляють в УМВС області. За попередніми підрахунками, зловмисники завдали товаровиробникам збитків на суму понад 600 тисяч гривень.

Під час обшуку підпільного виробництва було вилучено обладнання для фасування та виготовлення товару, понад дві сотні мішків з незаконно нанесеним знаком для товарів та послуг, з яких більше сотні – вже упакованих.

Аби надати елітного вигляду продукції, зловмисники фарбували насіння у бетономішалці спеціальною фарбою для стін. Продавали клієнтам фальсифікат за значно заниженою ціною – 1400 гривень за мішок. Реальна вартість брендової продукції складає близько 4 тисяч гривень за одиницю.

Зараз відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та обладнання.

 
e-max.it: your social media marketing partner