Кіровоградці відзначили День Перемоги

,

У Кіровограді відбулися урочисті заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні сьогодні, 9 травня. Під супровід оркестру містяни пройшлися святковою ходою від головної площі до Фортечних валів. Люди прийшли із державною символікою, бузком та гвоздиками, а також із квіткою маку на одязі – символом памяті жертв війни.

– Того дня я сидів на караулі і читав «Біле ікло», – пригадує 88-річний ветеран Олександр Мартюшев. – Були ми разом із французами. Вже не пам’ятаю, де, бо старий вже геть. Оголосили День Перемоги. Тоді ми усі одразу вийшли і зробили по три вистріли із своєї зброї. А вже потім почали перейматися: чи засудять нас за те, що ми стріляємо даремно? Але командири почали заспокоювати: нічого страшного, перемога ж! Тепер щороку для мене цей день – радісний. Я хоч ходити вже майже не можу, але на цей день не міг не прийти.

Усіх загиблих солдатів радянської армії, що полягли у Другій світовій війні, а також кіровоградських вояків, які загинули під час антитерористичної операції, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до вічного вогню.

Теперішні військовослужбовці зізнаються, що чекають на якнайшвидшу перемогу в неоголошеній війні.

– Ми раді за наших дідів, що вони змогли відстояти мир, – говорить боєць третього окремого полку спецпризначення Олександр. – Тепер ми продовжуємо їхню справу. Я учасник АТО і пройшов там усі випробовування. Дуже чекаємо, коли закінчиться війна і коли нарешті буде наш День Перемоги. Коли ми так само вийдемо і відсвяткуємо цю перемогу. Сподіваюся, що це буде скоро.  

e-max.it: your social media marketing partner