У Новопавлівці відреставрували братську могилу

,

У Новопавлівці відреставрували та урочисто відкрили братську могилу колишнім учасникам партизанського руху Михайлу Жосану, Олександру Орзі та Дмитру Правді сьогодні, 8 травня.

На старе кладовище вшанувати пам’ять загиблих у роки війни прийшли перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Мільто, Соколівський сільський голова Інна Завірюха, Вільненський сільський голова Ольга Сіндяшкіна та багато інших.

– Мені було три дні, як мій батько загинув, – розповідає про свого батька Олександра Орзу Любов Смітенко. – Він приїхав на Кіровоградщину, адже знав, що моя мама повинна була мене народжувати. Він був партизаном у Сумській області, допомагав пораненим. Тут обірвалося його життя.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих. Слова подяки за відкриття, благоустрій та фінансову підтримку для обладнання братської могили присутні висловили керівництву Кіровоградського РЕМу.

– До мене звернулась Соколівський сільський голова Інна Завірюха з проханням упорядкувати могили, – відзначив начальник Кіровоградського РЕМу Віталій Бойко. – Я клопотав перед своїм керівництвом. У цей об’єкт було вкладено найбільше коштів в області – понад тридцять тисяч гривень. Ми вшанували тих, хто боровся за незалежність нашої країни. Ми про них та їхній подвиг пам’ятатимемо завжди.

e-max.it: your social media marketing partner