Кіровоградських санепідеміологів «пішли» у вимушені відпустки

,

Із травня санепідслужба країни залишилася без фінансування. В області у вимушені відпустки без збереження заробітної плати довелося піти майже сімом тисячам її працівників. Причина – прийняте урядом рішення взагалі ліквідувати службу.

–Ще торік Кабмін у вересні прийняв постанову про створення нової державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка виконуватиме функції ветеринарної, санепідеміологічної служб та захисту прав споживачів, – пояснює «КП» голова профкому держсанепідслужби області Тетяна Скапа і додає, що у зв’язку з фактичною ліквідацією їхньої служби, фінансування на цей рік затвердили лише на три місяці.

– На сьогоднішній день жодної інформації про нову службу немає, а всі працівники перебувають у вимушених відпустках. Ми 12 травня виходимо на роботу, проте не знаємо, будемо далі працювати чи ні, – каже Скапа.

– Ми звернулися з позовом до Апеляційного суду України на незаконне рішення Кабміну про ліквідацію держсанепідемслужби, – коментує ситуацію голова обкому працівників охорони здоров’я Лариса Козлова. – Ми наполягаємо на збереженні цієї служби. Ви розумієте, що таке відсутність санепідемслужби, коли в країні фактично йде війна? Десь трупи лежать, вода забруднюється, он уже школярі потруїлися у школах Києва і Тернополя. Хто за це нестиме відповідальність? Хто здійснюватиме контроль за водою, вуличною торгівлею, вакцинацією?... Це безпека населення всієї країни. Крім того, 20 тисяч фахівців у державі і майже сім тисяч в області залишаться без роботи. Куди їх працевлаштувати, за який кошт перенавчати? Цих людей просто викидають на вулицю. Профспілки домагатимуться від уряду збереження держсанепідемслужби.
e-max.it: your social media marketing partner