Школярка з Олександрівки отримала срібло за графічний проект про мирне небо

,

1944Одинадцятикласниця Олександрівської школи №2 Аліна Тищенко зайняла друге місце на всеукраїнському конкурсі проектів «Весела наука», в якому брали участь школярі з усієї країни.

Конкурс проводився на базі Одеського чорноморського ліцею. Усього було три номінації: комп’ютерна графіка, створення короткометражного фільму про школу і анімація «Весела наука». Свою роботу відправила і Аліна Тищенко.

– Аліна відправила свою роботу у номінації графіка. Вона створила проект «Ми молимося за мирне небо». Згодом нам зателефонували і сказали, що комісією першого етапу роботу відібрано у фінал, – розповідає вчитель інформатики Людмила Олефіренко.

– Але, щоб дістатися на конкурс, потрібні були гроші. Ми звернулися до Сергія Ларіна. І благодійний фонд «Розвиток Кіровоградщини» нам допоміг із поїздкою, за що дуже вдячні, адже з’їздили недарма, – додає викладач.

Усього у фінал в номінації «комп’ютерна графіка» пройшло 15 учнів 6-11 класів. Кожен мав захистити свою роботу перед журі.

– Аліна гідно представила свій проект. Це сім символічних картинок, які розкривають тему війни і миру. Комісія відзначила її роботу срібною медаллю. Аліні також вручили диплом і призи, – пишається вчителька і додає, що «золото» взяли школярі з Харкова і Одеси.

Людмила Олефіренко каже, Аліна завжди цікавилася інформатикою і дизайном. У конкурсах бере участь не вперше.

– Вона брала участь в обласному конкурсі, який проводив інститут післядипломної освіти, і в обласному конкурсі учнівської молоді. Зараз Аліна завершує навчання у школі, планує вступати на факультет інформаційних техно­логій, хоче вивчати веб-дизайн. Їй це дуже подобається. Вона талановита дівчинка, – радіє успіхам своєї учениці педагог.
e-max.it: your social media marketing partner