ДСНС області нагадує про кримінальну відповідальність за спалення трави

,

Державна служба з надзвичайних ситуацій в області нагадує про те, що самовільне спалювання рослинності та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

– Стаття 245 Кримінального кодексу передбачає штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі від двох до п'яти років чи позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі від п'яти до десяти років, – акцентують у ДСНС області.

Там також звертають увагу, що за минулий місяць в Україні сталося понад три тисячі загорянь лісових масивів та сухої трави, у результаті яких загинуло чотири людини, знищено значні ділянки лісових масивів, житлові та господарські будівлі. Тож рятувальники вкотре нагадують не допускати необережності у поводженні з вогнем.

– У випадку, якщо ви помітили, що пожежа тільки починається, спробуйте загасити її самотужки. Іноді досить просто затоптати полум'я або збити гілками листяних порід дерев, закидати піском чи ґрунтом, кажуть рятувальники і наголошують, якщо вогонь досить сильний – якнайшвидше телефонуйте до служби порятунку за телефоном «101», – наголошують у ДСНС.
e-max.it: your social media marketing partner