Корупціонер Вітюк відбувся аж 170 гривнями штрафу

,

Екс-начальник УМВС в області Анатолій Вітюк, якого звільнили зі скандалом через просування дружини, за рішенням суду заплатить штраф аж на 170 гривень, уточнили «КП» суму стягнення у прокуратурі області.

Як уже повідомляла «КП», судовий розгляд у справі Вітюка завершили. У суді довели, що колишній керівник міліції всупереч законодавству призначив дружину на посаду заступника начальника Кіровоградського МВ УМВС в області, а також присвоїв їй достроково спецзвання «підполковник міліції», не повідомивши безпосереднє керівництво про наявність конфлікту інтересів.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника міліції Кіровоградщини за те, що той лобіював кадрові призначення своєї дружини, неодноразово її преміював і до всього достроково присвоїв звання.

Окрім того, міліціонер, знявши з патрульного автомобіля розпізнавальні знаки, віддав його дружині в особисте користування.

– Я розумію, що любов змушує страждати, але думаю, що Кіровограду такий начальник міліції не треба. Вчора я підписав наказ і звільнив керівника кіровоградської міліції. Передав відповідні матеріали до відповідних органів розслідування, і були зроблені відповідні висновки, – заявив тоді Аваков.

Заяву про відставку Вітюк написав днем раніше – після того, як працівники СБУ склали відносно нього протокол про корупцію.
e-max.it: your social media marketing partner