Тисячі чорнобильців Кіровоградщини позбулися практично всіх пільг

,

Незабаром ліквідатори аварії на ЧАЕС позбудуться практично всіх пільг, згідно з прийнятим коаліцією законом, про що сьогодні влада воліє підступно мовчати, заявив народний депутат Сергій Ларін на своїй сторінці у Facebook.

–Зараз українська влада розпинається про великий подвиг ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Але жодного слова не каже про те, як підступно і по-тихому зрадила чорнобильців. Як відібрала пільги та допомоги у людей, що 29 років тому пройшли радіаційне пек­ло і врятували життя мільйонів українців ціною власного здоров'я, – пише Сергій Ларін.

Нардеп повідомляє, що у ліквідаторів другої категорії відібрали право на безкоштовне оздоровлення в профільних санаторіях, позбавили людей безкоштовного проїзду в міському та приміському транспорті.

У третьої категорії, крім уже названих пільг, забрали права на безкоштовні ліки і безкоштовне протезування зубів, позбавили людей 50%  знижки на оплату комуналки, якщо їхній дохід перевищує 1710 гривень.

У четвертої категорії чорнобильців взагалі не залишилося пільг.

Не виплачуватимуть компенсації й родинам, які проживають на територіях радіоактивного забруднення.

– Тільки в Кіровоградській області сьогодні проживає понад 11 тисяч чорнобильців. Скасування пільг торк­неться майже 10 тисяч із них. Цікаво, якби ті, хто стояв на Майдані, сказали, що, коли прийдуть до влади, уріжуть людям пенсії, скоротять соціальні виплати, позбавлять пільг, обкладуть усіх військовим податком, а корупцію не чіпатимуть, де б вони сьогодні були? – риторично запитує народний депутат.
e-max.it: your social media marketing partner