Колесніков заявляє, що за півтора року влада знищила цілі галузі економіки

,

Світова спільнота більше не вірить українській владі, бо за останні 14 місяців жодної реформи проведено не було. Відбуваються лише псевдореформи – знищення цілих галузей економіки, заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков, повідомляють в «Опозиційному блоці».

– Що стосується енергетики – влада повинна чесно зізнатися всьому народу, що жодна приватна шахта ні при Ющенку, ні при Януковичі, ні при Порошенку не отримала і гривні з бюджету. Збиткових приватних шахт не може бути апріорі, інакше бізнес би помер. Що стосується державних підприємств 2 Україна купує у них вугілля за ціною 1100 гривень за тонну, і в той же момент Україна купує вугілля у РФ по 1785-2000 гривень і по 100% передоплаті. Наші шахти же «чекають» на оплату по два-три місяці, в тому числі і робітники на заробітну плату. Україна імпортує електроенергію по 97 копійок з Росії, а в українських підприємств – купує по 83. Це я говорю про енергію теплову. Якщо ж врахувати, що у РФ ми купуємо енергію з чітким трафіком, тобто стабільним – те ж саме може поставити «Енергоатом», а у нього, у свою чергу, Україна купує по 43 копійки за кіловат-годину, тобто в два рази дешевше. Тому нехай влада розповість не про те, що хтось привів шахтарів до Києва, а чому ці люди прийшли. Якби державним шахтам платили по 2000 гривень за тонну вугілля, то вони модернізувалися і нормально працювали б. А так просто знищується енергетичний сектор держави, – вважає політик.

– Ще одна псевдореформа – у металургії. Розмови про реприватизацію, націоналізацію – для того, щоб знецінити все і продати. І сама обурлива «реформа» – земельна. Це спроба обікрасти селян. Я побудував з нуля найбільшу в Україні тваринницьку компанію. У нас в користуванні 35 тисяч гектарів землі, нам вигідніше за все купити у селян сьогодні по 700-800 доларів цю землю і завтра її продати по 4 тисячі доларів, за польською ціною. Але що люди робитимуть далі? Відвертий цинізм говорити сьогодні про продаж землі, – переконаний Колесніков.

 

e-max.it: your social media marketing partner