У Кіровограді на першотравневу демонстрацію вийдуть лише комуністи

,

Жодна політична партія, громадська організація чи підприємства обласного центру не завили про участь у демонстрації з нагоди 1 Травня, крім комуністів.

Свій марш, на який, анонсують, прийде до півтисячі осіб, вони назвали святковою ходою, яка завершиться мітингом перед міською радою.

Уперше за багато років на першотравневу демонстрацію не вийдуть не тільки трудові колективи багатьох підприємств, а й профспілки. Рішення утриматися від участі у традиційній демонстрації пояснив голова ФПО Максим Баланенко.

– Президія Федерації профспілок ­області рекомендувала профспілковим організаціям утриматися від проведення масових акцій, мітингів і демонстрацій. Усім відомо, яка сьогодні складна і небезпечна ситуація. І на цьому фоні – відсутність гарантії  безпеки її учасників. Тому вважаємо, що проведення демонстрації може піддати ризику життя та здоров’я наших спілчан, – пояснив посадовець і додав, що ще одна причина, чому профспілки не виходять на масовий захід:  сьогоднішній Першотравень в Україні не є святом миру і вільної праці, а демонструє навпаки – різке падіння рівня  життя більшості людей. 
e-max.it: your social media marketing partner