Реальна зарплата кіровоградців зменшилася на 20%

,

Середня зарплата жителів Кіровоградщини за останніми даними становить 2730 гривень, пише «Все місто». Для порівняння, середній показник по Україні становить 3633 гривень, показавши зростання до початку року. Розглядаючи картину загалом, то реальні доходи зменшилися на 20%, хоч де-факто зарплати зросли.

Найвища оплата праці у таких сферах діяльності, як фінанси, ІТ і телекомунікації, промисловість, транспорт. Найменш оплачуваними сферами є освіта й наука та сільське господарство.

Дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Середня зарплата у Києві цього року становить 5727 гривень, на другом місці перебуває Донецька область – 4302 гривень, далі йде Дніпропетровська область з показником 3771 гривень. У Запорізькій області та Київській областях відповідно заробляли 3485 та 3431 гривень відповідно.

Найменший рівень середньої зарплати зафіксовано в Херсонській (2542 гривень), Чернівецькій (2522 гривень) та Тернопільській (2476 гривень) областях.
e-max.it: your social media marketing partner