У Кіровограді загинув демобілізований боєць, рятуючи сусідів від чадного газу

,

У Кіровограді від отруєння чадним газом загинуло одразу четверо молодих чоловіків у неділю, 12 квітня. Серед них і щойно демобілізований військовий Артур Доматашенко, який кинувся на допомогу своїм сусідам. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Рідні та друзі 26-річного демобілізованого бійця і досі не можуть повірити, що він став жертвою трагічної випадковості.

На Великдень у дачному кооперативі „Дружба” троє друзів вирішили посмажити шашликів. Коли сутеніло, застілля продовжили у дачному будиночку. За відсутності електропостачання, запустили дизельний генератор, що стояв у підвалі.

– Один хлопець спустився – запустили його. Вихлопні гази, підвал, самі розумієте, не витяжки, нічого. Я так зрозумів, він там помер. Другий спустився, третій. Ну і потім Артур побіг їх рятувати і сам там опинився, – розповідає родич загиблого Андрій Ошпалюк.

За кілька хвилин на місце трагедії приїхали правоохоронці, рятувальники та швидка допомога.

– На місці лікарями зразу ж було констатована смерть троїх молодих чоловіків. Четвертому, сусіду, який намагався допомогти людям, було надано лікарями першу медичну допомогу та, на жаль, в лікарні констатована також його смерть, – говорить тимчасово виконуючий обов’язки начальника Кіровоградського міськвідділу міліції Володимир Гавриленко.

За фактом загибелі людей правоохоронці відкрили кримінальне провадження і призначили низку судово-медичних експертиз.

– Попередня причина смерті – отруєння чадним газом в результаті порушення правил вимог експлуатації бензинового електрогенератора, – каже помічник начальника УДСНС області Вікторія Крохмалюк.

Як кажуть жителі дачного кооперативу, ця трагедія не випадковість. Вони вже неодноразово, але марно зверталися до влади й енергетиків з проханням провести нормальне електропостачання цього фактично житлового мікрорайону. А поки тут для освітлення використовують різноманітні електрогенератори і навіть саморобні пристрої.

Поховають чотирьох загиблих кіровоградців завтра, 15 квітня.
e-max.it: your social media marketing partner