Федерація роботодавців склала рейтинг вишів-2014. Найкращий – КДПУ

,

Голова обласної організації Федерації роботодавців України Павло Штутман представив рейтинг кіровоградських вишів сьогодні, 10 квітня.

Усього оцінювалася робота шести вищих навчальних закладів обласного центру: педуніверситету, льотної академії, технічного університету, інституту комерції, «Університету сучасних знань» та інституту «Україна».

Виші оцінювалися за кількома показниками: сума балів атестату та ЗНО студентів, відсоток відвідування занять, відсоток студентів, які навчаються на стаціонарі, та студентів, які не навчаються на «індивідуалці», термін підготовки бакалаврів і магістрів, а також оцінка самих роботодавців.

Найбільшу кількість балів – 216 – за цими показниками набрав Кіровоградський державний педагогічний університет імені Винниченка. Ректору вручили диплом переможця та подякували за гідну підготовку фахівців.

На декілька балів менше отримала льотна академія, посівши друге місце у рейтингу.

У два рази менше балів – 105 – має КНТУ, який зайняв третє місце.

Як зазначив Павло Штутман, торік, коли презентувалися результати досліджень за 2013-й, виші мали значно гірші результати.

– У минулому році ситуація була значно гіршою, радий, що сьогодні маємо зміни на краще. Оскільки для нас, роботодавців, надзвичайно важливий рівень підготовки фахівців кіровоградськими вишами. Коли до нас приходять спеціалісти, ми їх приймаємо на роботу за дипломом, а потім виявляється, що якість освіти робітника низька, ми несемо матеріальні збитки. Маючи гідних спеціалістів, ми б, мабуть, уже збудували кілька машинобудівних заводів і залучили інвестиції. Тому звертаюся до кіровоградських вишів – включайтеся у розвиток економіки Кіровоградщини і України, – закликав Штутман.
e-max.it: your social media marketing partner