Проти кіровоградської мерії ініціювали кримінальне розслідування

,

Громадська організація «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів звернулася до прокуратури Кіровограда про притягнення до відповідальності керівництва міста через необґрунтоване підвищення тарифів на проїзд, повідомив керівник організації, юрист Ярослав Турчин.

– Ми надіслали повідомлення до прокуратури за фактом наявності ознак злочину, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем – відносно секретаря міської ради Івана Марковського, заступника мера міста Сергія Васильченка, а також виконкому, що проголосував за рішення №112 від 5 березня 2015 року про підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, – розповідає Ярослав Турчин.

Він пояснює, що, згідно з нормами Кримінально-процесуального кодексу, прокурор зобов'язаний зареєструвати заяву в день її отримання і протягом 24-х годин внести відповідну інформацію про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та ініціювати досудове розслідування, передавши матеріали компетентним слідчим органам.

– Ми чекаємо на письмове сповіщення про прийняття нашого повідомлення до кінця наступного тижня. У разі бездіяльності міської прокуратури, будемо оскаржувати у судовому порядку, а посадова особа прокуратури, яка вчинила бездіяльність, – так чи інакше зобов'язана буде внести дані нашого повідомлення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і почати попереднє слідство за вказаними фактам, – додав Турчин.
e-max.it: your social media marketing partner