Прокуратура області перевірить, чому департамент охорони здоров’я не побачив проблем у дитячому протитуберкульозному санаторії

,

Прокуратура області перевірить, чому фахівці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, які ледь не щомісяця останні півроку навідувалися до Староосотського дитячого протитуберкульозного санаторію, не побачили там проблем, повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей Алла Мороз.

– Департамент охорони здоров’я відвідував цей санаторій майже щомісяця. Яка ефективність впливу департаменту, якщо вони лише констатували проблему. А от чи вживали якісь заходи – ми хочемо перевірити. Для цього вже витребували матеріали відомчих перевірок із висновками, – уточнила Алла Мороз.

Як уже розповідала «КП», вихователі санаторію заявили про те, малі пацієнти, які там живуть і лікуються, не отримують належного харчування та лікування. Після розголосу в ЗМІ у закладі розпочалися перевірки. В облдержадміністрації згодом заявили – питання з харчуванням дітей вирішили. З обласного бюджету на це додатково виділили близько 300 тисяч гривень.
e-max.it: your social media marketing partner