Скандальна екс-директорка «Нашого дому» знову хоче керувати дитбудинком

,

Колишня виконуюча обов'язки директора дитбудинку «Наш дім», що по вулиці Героїв Сталінграда у Кіровограді, Ірина Татарчук подала на конкурс документи на заміщення вакантної посади директора «Нашого дому».

– Екс-директор має право подавати документи, інакше це було б порушенням конституційних прав людини. Це вже буде питання до комісії, якщо вона не врахує обставини відомчих перевірок, кримінальне провадження. Наразі підстав для реагування прокуратури немає, – пояснила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Алла Мороз.

Прокурор говорить, має висновки і соціальної служби, і служби по правам дітей, в яких чітко вказано: директор не могла знайти спільної мови з дітьми та використовувала непедагогічні методи виховання. Саме через це, як стверджує психолог, діти пішли на конфронтацію.

Нагадаємо, у лютому цього року після розголосу в ЗМІ розповідей дітей про методи виховання у дитячому будинку «Наш дім», виконуючій обов’язки директора закладу почали шукати заміну. На це вплинула і перевірка, організована за дорученням прокуратури області, що встановила низку порушень.

Також тоді правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень за заявами дітей. Однак тілесні ушкодження такої міри, про яку говорили хлопці, не підтвердилися, тому підстав доводити справу до суду не було. Екс-директора притягнули лише до дисциплінарної відповідальності.
e-max.it: your social media marketing partner