В Олександрії закриють два ПТУ

,

В Олександрії планують скоротити кількість ПТУ з п’яти до трьох. Під ліквідацію потрапляють ПТУ №7 і №33, пише «Моя Олександрія».

Працівники ПТУ кажуть, що існує рекомендація Кіровоградської ОДА приєднати ці ПТУ до Олександрійського професійного ліцею до 1 липня.

– Сказали попередити про звільнення людей, а потім когось візьмуть на роботу, а хтось піде на біржу. Що буде з приміщеннями, поки не вирішено. Заклади ніби будуть працювати. Якщо нас об'єднають – всіх учнів переведуть в приміщення ліцею, – розповіла співробітниця одного з училищ.

Заступник очільника області Сергій Коваленко інформацію не заперечує, але розставляє інші акценти.

– Я просив керівників донести працівникам позицію, яку має Міністерство освіти і науки України щодо професійно-технічної освіти. Концепція буде змінена так, як це зроблено у всьому світі. Тобто, не вузькопрофільні ПТУ, а багатопрофільні регіональні центри професійної освіти. Таким чином, у Кіровоградській області буде не 25 ПТУ, а кілька багатопрофільних центрів, – розповідає Сергій Коваленко і додає, що жодний працівник з ліквідованих ПТУ не втратить робочого місця. 
e-max.it: your social media marketing partner