Кузьменко пригрозив спалювачам трави відповідальністю

,

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко пригрозив усім, хто спалюватиме траву і побутові відходи, відповідальністю, сьогодні під час колегії, 26 березня.

– Сьогодні процес прибирання полягає в тому, щоб кинути сірника. Ми не повинні чекати, поки все згорить, а потім десятиліттями висаджувати нові ліси і посадки, – заявив Кузьменко і запитав у чиновників бачення вирішення ситуації.

– Роз’яснювальна робота ведеться, але цього, звісно, замало. Оскільки екоінспекція зараз не має права здійснювати перевірки і притягати до відповідальності винних осіб, пропоную місцевим органам влади створити комісії, які контролюватимуть ситуацію і складатимуть протоколи на порушників, – запропонував начальник управління екології облдержадміністрації Олександр Ковтунов.

Сам Кузьменко таке рішення підтримав і попередив, що за збереження екосистем на Кіровоградщині відповідає кожен керівник території.

– У такому разі кожен керівник території має особисто контролювати ситуацію. У питанні збереження навколишнього середовища немає компромісів. Хто нищить Кіровоградщину – має за це відповісти, – резюмував очільник регіону.

За інформацією рятувальників, упродовж березня зафіксовано більше трьох тисяч випадків загорань лісів і полів через спалювання сухої трави і побутових відходів.
e-max.it: your social media marketing partner