Олександрівський цукровий завод припиняє свою роботу

,

ПАТ «2-й імені Петровського цукровий завод», що в Олександрівському районі, цьогоріч не працюватиме, попередив директор СТОВ «Агрофірма Ясенівська», що орендує завод, Дмитро Мамалат, повідомляють в РДА.

Мамалат зазначив, що цього року планує посіяти всього 400 гектарів цукрових буряків, однак цукровий завод працювати не буде.

– Мова не йде про вирізку підприємства на металобрухт, я навіть такої думки не допускаю. Так, цей рік завод не працюватиме і буде законсервованим. Далі, поживемо, побачимо. Але повторю – на металобрухт він не піде! – запевнив власник цукрового заводу.

За його словами, причиною закриття став малий попит на цукор в країні та низька ціна на цукрову продукцію на світовому ринку.

– Літр дизельного палива коштує більше двадцяти гривень, а собівартість кілограма цукру у світі сімдесят-вісімдесят центів євро. Чим викликана така низька ціна на солодку продукцію? Інша проблема сьогодні – висока вартість вирощування цукрових буряків. От і думають господарники, сіяти його чи ні, коли вкладаєш у площі чималі гроші, а прибутку від цього не одержуєш, – пояснив Мамалат.
e-max.it: your social media marketing partner