Активісти кажуть, що за часів Ларіна незаконних забудов не було

,

Активіст Новоолексіївки, екс-депутат Кіровської райради Кіровограда Михайло Демченко вважає, що в той час, як очільником Кіровоградщини був Сергій Ларін, свавілля із забудовою обласного центру не було. Про це він заявив сьогодні, 17 березня, під час прес-конференції.

– За часів Ларіна не було такого свавілля із забудовою територій. Я не є його прихильником, але я йому вдячний, що він свого часу посприяв тому, що стадіон у нашому мікрорайоні не забудовували, – сказав Демченко, маючи на увазі стадіон на Олексіївці.

Разом із тим активіст виступив категорично проти забудови берегу Сукгоклеї.

За його словами, він представляє думку шеститисячної громади мікрорайону, яка обурена тим, що не має доступу до пляжу.

Демченко каже, що у 2008 році територія передана Олександру Горбунову для побудови рятувально-човнової станції та облаштування місць відпочинку. Проте зараз там чомусь розміщений відпочинковий комплекс «Тиха Гавань».

Екс-депутат упевнений, що територія використовується не за призначенням, до того ж – незаконно.

– Виникає питання – наскільки правомірні дії депутата з приводу забудови цієї частини. Хто давав дозволи на будівництво кількох споруд на цій території? Чому тут триметровий паркан, ворота і парковка? У мене тільки одне пояснення – це великий і крутий бізнес для заробітку коштів, – обурюється активіст і вимагає в орендаря надати документи, які б підтверджували законність забудови.

Тим часом помічник нардепа Людмила Загоруйко каже, що з часів існування ресторанного комплексу ніяких нарікань з боку місцевої громади не було.

– На цій ділянці пляжу ніколи не існувало. Вода цієї берегової зони не відповідає санітарним вимогам. До того ж, існує напис «Купатися заборонено». Про який пляж іде мова? Зона доступу – вільна. Нехай жителі приходять і відпочивають, їм ніхто не забороняє, – заявила жінка і додала, що завдяки існуванню закладу, як мінімум, підтримуються в чистоті прилеглі території та набережна Сугоклеї.

– У цьому парку керівництво комплексу встановило освітлення та сміттєві баки. Прибирання здійснюють працівники ресторану, хоча вони цього робити не повинні, – підкреслила помічниця нардепа.
e-max.it: your social media marketing partner