В області пацієнтів дитячого протитуберкульозного санаторію морять голодом?

,

Головного лікаря Староосотського дитячого протитуберкульозного санаторію Олександрівського району звинувачують у неналежному виконанні своїх обов'язків. Співробітники здравниці запевняють: їхня начальниця не дбає про лікування пацієнтів, не забезпечує нормального харчування та й взагалі – на роботі з'являється вкрай рідко, повідомляють «Подробиці».

Староосотський протитуберкульозний санаторій – єдиний в області для дітей. Там вони не лише оздоровлюються, а й живуть і навчаються. У неприйнятних умовах – стверджує одна з робітниць закладу. Медсестра просить не показувати її обличчя, боїться втратити роботу. Каже, лікарі в санаторії з'являються рідко.

– У дитини пневмонія, і ми не можемо дати антибіотики без дозволу лікаря. А лікаря немає. На свій страх і ризик, – говорить жінка.

Погано дітей не лише лікують, а й годують, – констатує санаторна вихователька. Каже, єдиний фрукт у раціоні маленьких пацієнтів – яблуко. Та й те з'явилося лише після візиту комісії з облуправління охорони здоров'я місяць тому.

– Були випадки, що діти просили їсти, ми приносили із дому все, що можемо – і варення, і хліб купували, і печиво купували, – говорить вихователь.

Про приїзд знімальної групи «Подробиць» головний лікар довідалася завчасно. Зустрічає й демонструє своє господарство. Побут – скромний. Побілені стіни у кімнатах, старенькі душові, найпростіші іграшки. Але діти й тому раді.

На вечерю у меню – пшенична каша та курячі тефтельки. Для 93х дітей їх мають приготувати всього лише з двох тушок курей, зауважують журналісти «Подробиць».

– Це в нас на вечір ось кури, на вечір. В нас нема запасів, в нас не лежать, – говорить кухар протитуберкульозного санаторію Рита Махно.

За штатним розписом, у санаторії працюють п'ятеро лікарів. Та протягом дня людей у білих халатах, окрім головного лікаря, журналісти телеканалу більше не побачили.

– Я думаю, що умови задовільні. Біля семи мільйонів на цей рік виділили. На зарплату, на харчування, на комунальні послуги і на різні потреби, які потрібні там в санаторії, – коментує головний лікар Алла Гречкосій.

Утім, співробітники санаторію запевняють: все це гра на публіку, і вже відправили відповідні скарги в обласне управління охорони здоров'я. Кажуть, хоч і не показали на камеру свої обличчя – з готовністю будуть свідчити перед незалежними комісіями та правоохоронцями.
e-max.it: your social media marketing partner