Понад 40 тисячам кіровоградців уріжуть пенсії

,

1822З початку квітня понад 40 тисячам кіровоградцям зменшать пенсії. Вони потрапляють під дію закону, який передбачає зменшення на 15% пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.

– Зараз на обліку в області перебувають майже 55 тисяч працюючих пенсіонерів, – розповідає заступник начальника головного управління Пенсійного фонду в області Олена Романченко. – Приблизно 80% із них отримують пенсію в розмірі вище 1423,5 гривень. Тому, якщо вони і далі працюватимуть, то з квітня отримуватимуть 85% від раніше нарахованої. Розмір пенсійної плати зменшиться на 15% лише у тих працюючих пенсіонерів, пенсія яких зараз перевищує 1423,5 гривень. Решта будуть отримувати свої пенсії у повному обсязі, навіть якщо працюватимуть.

Проте під дію цього закону не підпадають працюючі пенсіонери з числа інвалідів І і ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, членів сімей загиблих військовослужбовців. 

Окрім того, працюючі держслужбовці-пенсіонери – судді, прокурори, народні депутати та інші чиновники – з 1 квітня взагалі втратять свої пенсії. Тому до цього часу вони повинні вирішити: залишатися на посадах і отримувати заробітну плату, або ж йти на пенсію і отримувати лише цю виплату.
e-max.it: your social media marketing partner