Біженці, які жили в Аджамці, другий місяць не отримують виплат

,

Минулого тижня «КП» писала про те, що біженців, яких спершу прилаштували в Аджамській амбулаторії, виселяють. Відтепер вони живуть у Гайворонському районі, але в різних селах. Хоч і умови проживання кращі, проте належних соціальних виплат переселенці не отримали й досі. Тепер їм доведеться втретє (!) подавати документи на оформлення.

– З 6 березня ми і ще одна сім’я проживаємо у селі Берестяги, – розповідає переселенець Іван Пліс. – Будинок нам надала сільська рада. Робота скоріше всього пізніше з’явиться. Умови тут, звичайно, набагато кращі: дві кімнати, пічне опалення, своє подвір’я. Дуже допомагають місцеві жителі, сільський голова. Поки всього достатньо, але немає за що купувати дитяче харчування «NAN» для найменшої дитини. Були б вдячні, якби хтось з цим допоміг, бо це дійсно велика проблема.

Окрім того, проблематична ситуація з соціальними виплатами, які переселенці не можуть отримати вже другий місяць.

– Виплат так і немає, – продовжує Іван. – Коли ми були в Аджамці, подали документи на оформлення. Місяць минув, але ми так нічого і не отримали. Ми переїхали і тут, в Гайворонському районі, нам треба знову переоформлювати документи на допомогу. Уявіть собі, спочатку в Кіровограді подавали документи, потім в Аджамці, тепер тут… Поки чекаємо.
e-max.it: your social media marketing partner