Кузьменко пригрозив кримінальною відповідальністю тим, хто накручує ціни

,

Протягом останніх днів кіровоградці масово скуповують продукти харчування – цукор, крупи, борошно, олію... Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко назвав тих, хто необґрунтовано підіймає ціни на ці продукти, спекулянтами і пригрозив її кримінальною відповідальністю!

– Ті речі, які відбуваються сьогодні в тому числі і на валютному ринку, – це спекуляція. І говорити про те, що курс долара впливає на ціну товарів, які вироблені в торік – це шахрайство по відношенню до наших людей. Так, на собівартість товарів курс долара, безумовно, впливає, але не таким чином, щоб у понеділок цукор коштував 14 гривень, а в середу його продавали вже по 28! – заявив Кузьменко.

Очільник області закликав людей не сприяти паніці і спекулянтам.

– Не допомагайте бізнесменам, які працюють на Кіровоградщині заробляти гроші. Не віддавайте свої пенсії та бюджетні заробітні плати для того, щоб вони набили собі кармани, – закликав голова облдержадміністарції.

За його словами, в області достатньо запасів продуктів – пшениці, олії, цукру та круп для потреб жителів.

– У минулому році ми мали добрий врожай. У нас є все в області для того, щоб не створювати паніку, а планомірно реалізовувати минулорічну продукцію, – запевнив Кузьменко.

– Усі, хто будуть використовувати непросту ситуацію в країні для власної наживи, матимуть стосунки в тому числі з правоохоронними органами. Ми обов’язково перевіримо, хто і за скільки купував у виробника, за скільки продавав і яке має відношення курс долара до собівартості продукції, виготовленої у 2014 році, – попередив очільник регіону і заодно попросив владу в районах вгамувати продуктовий ажіотаж, організувавши на територіях міні-ярмарки з нормальними цінами на продукти.
e-max.it: your social media marketing partner