Кіровоградські депутати подарували ВПУ №4 унікальний тренажер

,

1732Кіровоградське вище професійне училище №4 отримало у подарунок унікальний тренажер від трьох кіровоградських депутатів Сергія Калапи, Артема Стрижакова та Олександра Ковальчука сьогодні, 20 лютого.

Подарований прилад називається симулятором. Він навчить студентів обслуговувати сучасні верстати. Учні практикуватимуться, використовуючи реальну панель управління і клавіатуру фірми HAAS. Здобуті уміння на цьому тренажері дозволять студентам професійно працювати на виробництві.

– Коли наші випускники приходять на роботу на «Гідросилу» чи на «Червону зірку», потрібен певний час для адаптації на виробництві, оскільки у класах ми вивчаємо ці станки теоретично, віртуально. Тепер же студенти займатимуться на сучасному тренажері і на заводах вже зможуть впевнено переключатися з теорії на практику, - пояснює викладач профучилища Віктор Зюбін.

За словами гендиректора ПАТ «Червона зірка», депутата міськради Сергія Калапи, на очолюваному ним підприємстві зараз працює близько тридцяти випускників вищого профучилища №4. Однак потреба у кваліфікованих кадрах куди більша. Особливо затребувані зварювальники та верстатники. Якраз для них і подарували сучасний тренажер.

– Цей навчальний заклад знаходиться на моєму окрузі. Ми скооперувалися з моїми колегами-депутатами і придбали ось такий прилад. Це, звичайно, крапля в морі на шляху до технічного прогресу, тим не менш цей тренажер дуже необхідний для учнів училища, – коментує Артем Стрижаков і додає, головне, аби хлопці вчилися на сучасних пристроях і потім, коли підуть працювати на виробництво, були кваліфікованими спеціалістами.
e-max.it: your social media marketing partner