В Олександрії за проїзд беруть уже 4 гривні

,

Із сьогоднішнього дня у міському транспорті Олександрії беруть за проїзд 4 гривні. Таку ціну встановили самі перевізники, не чекаючи рішення влади, пише «Моя Олександрія», зауважуючи, що вчора проїзд коштував ще 2,5 гривні.

За словами перевізників, на маршрути вийшли всі автобуси. Вони працюватимуть повний робочий день без відхилення від графіків. Тобто, і вранці, і вдень, і ввечері. Однак кондуктори отримали вказівку стягувати з пасажирів нову ціну.

– Уже їздять по 4 гривні зранку. В основному, люди реагують спокійно. А хто не може спокійно, ми показуємо на заправку ОККО, де ціна дизпалива 22 гривні, і на гречку, яка вже по 16 гривень, – коментує один із перевізників.

Водночас власники маршрутів запевняють, що зміни не торгнуться пільгової категорії пасажирів.

– Образити цю категорію людей ми не можемо, – заявляють вони.

На запитання, що буде з пасажирами, які відмовляться платити 4 гривні і наполягатимуть на колишньої вартості – 2,5 гривні, перевізники відповідають по-різному. Одні кажуть, що такого пасажира наказано залишити в спокої, інші – що в такому випадку автобус довезе людей до кінцевої зупинки і поїде в гараж.

– Ми не збираємося воювати, і нікого насильно в автобус не заганяємо. Або ви приймаєте умови, або ні, – коментують підприємці.

У випадку, якщо за самовільне підвищення тарифу влада або прокуратура тиснутиме на перевізників, останні погрожують загнати машини в гараж і чекати на офіційний перегляд тарифу.

Тим часом міський голова Олександрії Степан Цапюк доручив управлінню економіки створити робочу групу з вивчення питання підвищення тарифу на проїзд для населення.
e-max.it: your social media marketing partner