Із сьогоднішнього дня на Кіровоградщині вдарять морози

,

Синоптики прогнозують завірюхи, ожеледь і мінусову температуру, а рятувальники застерігають бути уважними на дорогах.

Отже, згідно з інформацією метеорологів, сьогодні-завтра очікується відчутне зниження температури. Утім, якщо вдень повітря може прогріватися і до +3 за рахунок сонячної погоди, то вночі буде повний мінус – на Кіровоградщині стовпчик термометра може впасти навіть до ­13 градусів!

Відтак, те, що вдень розтане, за ніч перетвориться на каток. З огляду на це, рятувальники закликають і водіїв, і пішоходів, бути дуже обережними.

– Під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш імовірно виникнення ожеледиці, – наголошують в управлінні ДСНС області.

Пішоходам рятувальники ж радять не вдягати слизьке взуття, а людям похилого віку та вагітним жінкам у такі дні взагалі не виходити на вулицю.

– Жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти на дорогу, – зауважують фахівці. – Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах, на тілі з’явилися пухлини – терміново зверніться до травмпункту.
e-max.it: your social media marketing partner