Японія осучаснить обладнання в дитячій обласній лікарні

,

Представники японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» мають намір осучаснити обладнання в дитячій обласній лікарні. Минулого тижня вони прибули до Кіровограда з інспекцією.

У 2008 році Кіровоградщина отримала від Японії майже півтори сотні одиниць медичного обладнання для лікування маленьких пацієнтів. Цьогоріч область увійшла в трійку регіонів (поряд із Дніпропетровською та Харківською), з якими японська сторона хоче подовжити співпрацю у рамках грантового проекту. На ці три території для позагарантійного ремонту раніше встановленого обладнання планується виділити ­мільйон доларів.

– Така підтримка нам дуже важлива, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. – В області проживає понад 170 тисяч дітей, із них переселенців – більше двох тисяч. Наша держава зараз виділяє великі кошти на підтримку армії, тому виникає велика нестача коштів для фінансування соціальних проектів, у тому числі й для підтримки медичних закладів. Зараз в обласному бюджеті передбачені кошти на ремонт обласної дитячої лікарні. Нам було б приємно, якби разом із вами змогли придбати сучасне медичне обладнання для лікування наших дітей.

Представник японської агенції міжнародної співпраці «Джайка» Тацуя Асіда зазначив, що переобладнання буде важливим не тільки для маленьких жителів Кіровоградської області, а й для дітей із Луганської та Донецької областей, які тимчасово тут проживають.

– Ми зараз працюємо за схемою післяпроектних досліджень і спів­праці. Тобто ми дотримуємося рамок обслуговування того обладнання, яке нами поставлене раніше. Мова йде про заміну деталей, витратних матеріалів, або про повну заміну обладнання, якщо воно застаріло, – розповів Тацуя Асіда і додав, що підвищення рівня дитячої медицини є спільною метою і звернувся до місцевої влади всіляко сприяти реалізації подальших проектів.

Технічні спеціалісти агентства перебуватимуть у Кіровограді тиждень. За цей час вони оцінять стан обладнання дитячої обласної лікарні й нададуть японському керівництву список деталей та медичних апаратів, які потребують заміни.
e-max.it: your social media marketing partner