Кіровоградські валютники хочуть за долар вже по 25 гривень

,

На чорному ринку долар сьогодні коштує 25 гривень. Але придбати його не можливо – американської готівки немає, з’ясувала «КП». Так само немає доларів і в офіційних обмінниках, і в банках.

Нагадаємо, учора НБУ відпустив гривню у вільне плавання, відмовившись від практики проведення аукціонів для визначення так званого індикативного курсу гривні, повідомила очільниця НБУ Валерія Гонтарєва.

– Прийнято рішення з сьогоднішнього дня (5 лютого – ред.) ми припиняємо проводити наші аукціони як ті, що втратили сенс. Ми перестаємо показувати індикативний курс, – сказала Гонтарєва.

Тепер курс гривні визначатиметься банками на підставі об'єктивних параметрів ринкового попиту та пропозиції, пояснюють у НБУ і зауважують, що такий захід сприятиме усуненню невизначеності механізму ціноутворення на кредитні курси та іноземну валюту на міжбанку.

Тим часом, як пояснюють продавці валюти, рішення Нацбанку розв’язує їм повністю руки щодо встановлення цін на долар та євро. Експерти ж попереджають, що віднині курс може рости неконтрольовано.
e-max.it: your social media marketing partner