Звільненого головного лікаря Олександрійської міської лікарні суд поновив на роботі

,

Головного лікаря Олександрійської міської лікарні №1 Оксану Перевозніченко, яку звільнили торік у травні, рішенням суду поновили на посаді. Та попри це, каже медик, їй досі не дають приступити до виконання своїх обов’язків.

«КП» тоді розповідала, що звільнили Оксану Перевозніченко через лікування іногородніх громадян. Принаймні, так тоді запевняли у міськраді, посилаючись на виснов­ки перевірок.

Сама ж Перевозніченко причину свого звільнення вбачала в іншому – у патріотизмі.

– 9 березня стартувала акція з нагоди дня народження Тараса Шевченка «За єдину Україну», 10 березня я вивісила державний прапор на закладі. Всі мої біди почалися з цього, я так думаю, – пояснювала «КП» екс-головний лікар.

З моменту звільнення Оксана Перевозніченко у суді доводила свою правду. І от на днях виграла позов проти Олександрійської міської ради.

У розмові з «КП» жінка розповіла, що згідно з рішенням суду, розпорядження щодо її звільнення скасовано, тож мають поновити на роботі і виплатити компенсацію за вимушені прогули у розмірі 91 тисячу 729 гривень 82 копійки, а заразом і моральну компенсацію. Та навіть попри рішення суду, Оксану Перевозніченко не пускають на робоче місце.

– У мене 1 лютого закінчується контракт, зараз головний лікар пішов на лікарняний. Вони дотягнуть до 1 лютого, це неділя, а 2 лютого виконають рішення суду і цією ж датою мене звільнять у зв’язку з закінченням терміну дії трудового договору, який я укладала з виконавчим комітетом в особі міського голови, – зазначає Оксана Перевозніченко і припускає, що все це робиться спеціально і стоїть за цим, на її думку, мер Олександрії.

Тим часом у коментарі «КП» міський голова Степан Цапюк заявив, що наразі перебуває у відпустці, але сьогодні планує приступити до роботи.

– Я розберуся. Але думаю, що проблем не буде, – запевнив він «КП».
e-max.it: your social media marketing partner