Маленька Софійка потребує допомоги

,

1658Дворічна Софійка з села Червоний Яр Кіровоградського району ще зовсім недавно була на межі життя і смерті. Біль у животі, який виникав у дівчинки протягом останніх двох місяців, отримав страшну назву – лімфома Беркітта. Позаду вже одна операція, а попереду ще шість блоків хіміотерапії, довжиною у півроку лікування. У яку суму обійдеться спасіння маленького життя, поки не знає ніхто, але вже зараз сім’я витратила ледь не всі кошти, а де взяти ще – не знає.

Мама маленької Софійки Ольга Колеснік, розповідає, що хвороба дала про себе знати понад два місяці тому. Ніхто не міг подумати, що болі в животі дівчинки – це були симптоми страшного діагнозу.

– Ми потрапили з одним діагнозом, а вийшли з іншим. У неї дуже болів живіт. Лікарі не могли точно сказати, що було, – згадує Ольга. – Коли ми потрапили в лікарню вперше, треба було прокапатися, проколотися, таблетки пропити…

Усі приписані процедури жінка каже, вони робили вдома. На деякий час біль відступив. Але потім знову нагадав про себе. Проте, крім болю, додався ще один симптом – живіт у дитини почав збільшуватися. Тому, каже жінка, малу одразу відвезли в лікарню.

– Вдруге ми потрапили у медзаклад 1 грудня. Її забрали в реанімацію, а потім – на операційний стіл, – розповідає Ольга.

Цей період боротьби за життя жінка пригадує дуже тяжко, адже стан дівчинки погіршувався попри те, що їй робили усі необхідні процедури.

– Тоді я кажу: «Ви розумієте, дитина задихається, у неї живіт росте». Зрештою, я наполягла, і ми поїхали в обласну лікарню робити діагностику, УЗД, – згадує жінка, додаючи, що саме там її доньці поставили діагноз.

Часу розмірковувати, що робити далі, взагалі не було. Медики одразу запропонували робити Софійці операцію, при цьому не даючи їй жодних шансів на життя.

– Я розуміла, що це остання можливість, – боляче каже мама маленької пацієнтки. – Мені в неділю кажуть: «У вас останній шанс – це операція. Підписуйте всі документи». Я, звичайно, ж погодилася на неї.

Ольга розповідає, що коли Софійці зробили операцію, лікарі думали, що вона не виживе.

– У неї була гематома, метастази пішли на печінку, селезінку, – з болем каже мама дитини.

Після операції Софійка цілих два тижні пробула в реанімації. Жінка ж не відходила від своєї кровинки ні на крок, увесь час молилася за її спасіння.

Наразі дівчинку перевели у палату гематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Мала почувається краще, на черзі – нова операція і «хімія».

– Сподіваюся, все пройде успішно, – зі сльозами на очах і з надією в серці додає жінка.

На лікування дівчинки потрібні кошти, яких у сім’ї нема – все пішло на перший етап лікування донечки. Ольга дякує жителям села Червоний Яр, які раніше допомогли, і знову звертається до всіх небайдужих із проханням підтримати родину.

Кошти можна перерахувати на картку «Приватбанку».

Рахунок отримувача: 29244825509100; поповнення картки: 5168757283530576, Колеснік Ольга Федорівна.
e-max.it: your social media marketing partner