Святий Миколай уже побував в особливих діток

,

Напередодні Дня святого Миколая – покровителя малечі і добрих справ, у Кіровограді відбувся ранок для особливих дітей. Організація свята з танцювальними номерами та спеціальною ігровою програмою стала можливою за ініціативи депутата міської ради Артема Стрижакова. Півсотні дівчаток і хлопчиків із захворюваннями ДЦП та аутизмом співали, танцювали, відгадували загадки та отримували подарунки.

– Якою б важкою не була ситуація в країні, діти не повинні залишатися без свята і подарунків. Тим паче особливі діти. Більшу частину часу вони проводять удома, тому такі зустрічі, позитивні емоції для них особливо важливі. У ці святкові дні діти очікують виконання бажань, тому я хотів би побажати, щоб усі їхні надії і мрії здійснилися, – говорить Артем Стрижаков.

Захід проходив в актовій залі бібліотеки імені Чижевського. Цікаву ігрову програму для дітей підготували студія організації свят «Імпровіза» та вихованці хореографічного ансамблю «Аеліта». Конкурси, загадки, пісні та ігри просто захопили малечу.

– Якщо кожна здорова дитина обов’язково потрапить на ранок у дитсадку чи школі, то наші дітки залишаються без свята. Більшість не відвідує навчальні заклади, а на загальноміські урочистості дістатися складно. Тому ми дуже раді, що спеціально для дітей-інвалідів організували окремий захід. Добре, що все-таки є небайдужі, які роблять життя наших діток яскравішим, – каже мама Наталя.

– У нас у місті взагалі таке не проводиться. Нам дуже подобається це свято, тому що дітки фактично не виходять з квартир, особливо взимку. Це свято – справжня віддушина і для них, і для нас, батьків. Дитина радіє, посміхається, і я разом із нею радію. Особливо дякую Артему Стрижакову за те, що організував і підвезення на захід. У мене дитина уже доросла, сама я донести сина не змогла б, а автобуси у місті вже не ходять. Ми дуже задоволені і щиро вдячні, – дякує мама Тетяна.

Після ігрової програми дітки отримали «миколайчиків» та сфотографувалися з Дивотворцем. Батьки кажуть, такі свята надовго залишаються в серцях дітей і допомагають їм вірити в свої сили.
e-max.it: your social media marketing partner