Кіровоградці вимагали припинити махінації з гривнею

,

У Кіровограді на центральній площі міста та під стінами управління Нацбанку відбувся мітинг громадської організації, яка об’єднує власників кредитів, «Кредитний майдан» сьогодні, 12 грудня.

Кількадесят мітингувальників, тримаючи в руках плакати та транспаранти вимагали припинити спекуляції з курсом гривні та створити належні умови для виплату доларового кредиту, зробивши його гривневим.

– Це всеукраїнська акція, яка проходить під регіональними відділеннями НБУ у всіх обласних центрах України. У нас відбувся діалог з керівництвом обласного управління. Нас запросили на перемовини, ми пояснили свої вимоги і вручили звернення для голови НБУ Гонтарєвої. Ми не зупинимося, поки наші вимоги не будуть виконані. Головна – переведення валютних кредитів у гривневі і тільки по курсу, який був на момент укладення договору. Має бути компроміс, який влаштує не тільки банки, а й простих людей. Тому що кров двох сотень людей, які покінчили з життям через тиск кредиторів, на їхніх руках, – сказала у коментарі «КП» керівник обласного відділення всеукраїнської громадської організації «Кредитний майдан» Лариса Соколовська.

Наступного тижня пікетувальники планують поїздку до столиці на Всеукраїнський мітинг, який відбудеться під стінами Верховної ради у вівторок, 16 грудня.
e-max.it: your social media marketing partner