Українців чекає четверта хвиля мобілізації

,

Четверта хвиля мобілізації, про можливість якої днями заявив міністр оборони Степан Полторак, відбудеться. Про точні терміни, а також про кількість потенційних призовників говорити поки рано, остаточне рішення – за верховним головнокомандуючим, президентом Петром Порошенком.

У Міністерстві оборони подробиць майбутнього призову не розголошують. Але при цьому наполягають – мова йде про планову ротацію, адже на передовій люди перебувають по чотири-п'ять місяців, їх потрібно змінити.

Поки мова йде про призов виключно тих, хто вже має досвід військової служби. Правда, не виключають, що отримати повістку до військкомату можуть і ті, хто живе мирним життям, але в університеті на військовій кафедрі отримав військово-облікову спеціальність.

Необхідність ротації, кажуть у відомстві, пов'язана з тим, що загроза від бойовиків, незважаючи на всі спроби сторін домовитися про мир, залишається. Найбільше необхідні зараз у зоні бойових дій оператори самохідних артилерійських установок, навідники-кулеметники, водії БТР і БМП, танкісти, – саме їх, у першу чергу, і будуть призивати до збройних сил.

Припускають, що почнеться четверта хвиля мобілізації, швидше за все, вже наступного року, після свят.

Нагадаємо, з березня по вересень в Україні відбулися три хвилі часткової мобілізації. Призову підлягали військовозобов'язані – насамперед офіцери та сержанти запасу до 45 років, а також рядовий склад – до 40 років, але повістки отримували й українці, що не воювали, які закінчили військову кафедру і мали необхідну військово-облікову спеціальність.
e-max.it: your social media marketing partner