Корецький вимагає дати правову оцінку діям гопників, які штурмували минулу сесію

,

Услід за заявою тепер уже народного депутата Костянтина Яриніча, вимогу дати правову оцінку діям людей у камуфляжі, які штурмували засідання обласної ради 19 вересня, озвучив депутат облради Микола Корецький, на сесії сьогодні 5 грудня.

Зокрема Корецький нагадав слова своєї колеги Ірини Малик, яка тоді заявила, що у залі присутні «п’яні й обкурені».

– Тут п’яні й обкурені люди за спинами стоять, наркомани. Де міліція?! – сказала вона 19 вересня.

Разом із тим Корецький повідомив, що за його інформацією, серед тих, хто штурмував сесію, були люди не з Кіровоградської області.

Нагадаємо, 19 вересня після закінчення сесії група людей у камуфляжі вкинула Корецького до сміттєвого баку.

Тоді міліція за заявою Корецького відкрила кримінальне провадження, однак його результати досі не відомі.

Як повідомляла «КП», на початку цього тижня нардеп Яриніч опублікував на своїй сторінці у Facebook доволі різке звернення.

Політик написав, що минуло майже два місяці після штурму сесії, а реакції ні з боку керівництва ради, ні з боку міліції немає. Більше того, Яриніч вважає, що роботу облради не можна назвати продуктивною, бо з березня голова скликав усього два засідання!

– Хамству і цинізму тоді не було меж. Однак керівництво обласної ради, власне, як і керівництво УМВС у Кіровоградській області, що спостерігали за всім цим, жодним чином не припинили свавілля, – прокоментував депутат. – Я б напевне не повертався до цих подій, якби не одна обставина: минуло більше двох місяців, а ми досі не маємо жодної правової оцінки, жодної дії, жодної реакції ані від голови обласної ради, ані від УМВС в області, ані від прокуратури. (…) Ті, хто зобов’язані служити народу, державі, охороняючи права і свободи громадян, здебільшого роблять лише вигляд, що виконують цей обов’язок, а ті, кому громада делегувала право представляти її інтереси в раді, на жаль, дуже вміло маніпулюють цією можливістю, дбаючи про власні інтереси і отримані посади.
e-max.it: your social media marketing partner