Освітяни Новоукраїнського району готуються до страйку

,

Освітяни Новоукраїнського району готуються до страйку, повідомляє «Весь Кіровоград». Причина – скасуванням надбавок. З цього приводу вчителі оприлюднили відкритого листа.

«Минулого тижня, а саме 28-го листопада, у Новоукраїнці відбулося засідання Координаційної ради освітян району для підготовки проведення районної конференції працівників освіти Новоукраїнщини, яка запланована на суботу, 6 грудня 2014 року (початок о 10:00 у Палаці «Ювілейний», центр міста).

Проведення конференції викликане тим, що на сьогодні вчителям району виплачено заробітну плату, яка на 300-400 гривень менша, аніж за минулий місяць, тим часом тільки ціни на товари і послуги, за останній місяць значно виросли. Не кажучи вже про дрова та вугілля, яким доводиться опалювати будинки вчителям, адже у Новоукраїнському районі не проведено газ.

Нагадаємо, середній рівень зарплати освітян і медиків, відповідно до даних Державного комітету статистики, і так залишається найнижчим порівняно із заробітною платнею всіх інших представників професій в Україні…

(…)Внаслідок складної ситуації, що склалася у районах, Координаційна рада прийняла рішення рекомендувати конференції наступні пункти рішення:

– Вимагати від Кабміну скасувати постанову про відміну виплат працівникам освіти за престижність професії  у розмірі 20% та шкільним бібліотекарям у розмірі 50%.

– Просити Кабмін знайти кошти (доплату) працівникам шкіл для виплатити за листопад – грудень 2014 року.

– Просити Кабмін припинити практику виплати компенсацій працівникам освіти, в зв’язку з інфляцією, за рахунок фонду заробітної плати.

– Вимагати від Кабміну обов’язково передбачити у державному бюджеті на наступний фінансовий рік 20% надбавку за престижність професії та не перекладати дане питання на місцеві органи влади.

– Задля збереження престижу професії та забезпечення професіоналізму педагогічних кадрів, закликати Кабмін звернути увагу на низький рівень оплати роботи молодих спеціалістів-освітян і надати їм відповідну фінансову та матеріальну підтримку.

– Вимагати від Кабміну справедливого обрахування пенсій, і у цьому світлі – переглянути нарахування пенсій вчителям які вийшли на пенсію раніше, адже люди, що пропрацювали 40 років у школі, отримують пенсії на рівні мінімальної зарплати у розмірі 960 гривень», – ідеться у листі.

Освітяни наголошують, що у разі відсутності реакції на вимоги конференції педагогічна громада всього Новоукраїнського району залишає за собою право оголосити тижневий попереджувальний страйк із 12 січня.

«Якщо ніяких змін не буде, залишаємо за собою право на безстроковий страйк до вирішення всіх зазначених питань у рішенні конференції», – попередили освітяни.
e-max.it: your social media marketing partner