Чорноіваненко залякує депутатів, щоб ті завтра не підтримували заяви колег про складання мандатів?

,

Голова облради Олександр Чорноіваненко залякує депутатів, щоб ті завтра під час сесії не підтримували заяви колег про складання повноважень. Про це повідомило джерело в обласній раді.

За словами джерела, учора відбулося засідання президії обласної ради, де Чорноіваненко зокрема переймався, що відмова від мандатів депутатами негативно позначиться на його іміджі як голови облради.

Як уже повідомляла «КП», 19 вересня відбувся штурм обласної ради. Тоді першою про складання мандата заявила депутат Ірина Малик.

– Моє рішення викликане тим, що на сьогоднішній день дуже важко виконувати депутатські повноваження. Ця ситуація – віддзеркалення того, що зараз відбувається у країні. Я дуже поважаю людей, які можуть відкритись і вільно виступати за честь держави, за мову, за права людини. Але ніколи не підтримую людей, які вирішили боротися за розподіл влади. І це ключовий момент, чому я склала повноваження. Можна кричати, можна тупати ногами, можна йти навіть на порушення, але ні в якому разі не розподіляти владу. Сьогодні ми бачили міні-сценарій саме перерозподілу влади. Я проти такого, – заявила 19 вересня депутат.

Услід за Іриною Малик, заяви про складання депутатських повноважень написали Віталій Денисенко, Костянтин Яриніч (мажоритарник), Володимир Арсірій (мажоритарник), Володимир Зубаха (мажоритарник) і Всеволод Мошнягул.

Наразі на сайті обласної ради оприлюднені лише три проекти рішень про дострокове припинення повноважень – депутатів Малик, Денисенка і Яриніча.

Разом із тим, окрім уже названих депутатів, повноваження складуть Сергій Ларін (мажоритарник) і Анатолій Кузьменко (мажоритарник) – у зв’язку з обранням народними депутатами.

Нагадаємо, чергове засідання сесії обласної ради відбудеться завтра, 5 грудня.
e-max.it: your social media marketing partner