Знам’янська школа повністю убезпечилася від радону

,

За результатами проекту «Стоп радон», який стартував в області два роки тому, об’ємна активність цього шкідливого газу визначалася в усіх соціальних закладах регіону. Перевірялися дитячі садки, школи, лікарні... Де радон зашкалював – встановлювали спеціальні вентиляційні системи. Проте, це був лише початок боротьби. Далі необхідно було, аби керівництво міст і районів передбачило у бюджетах комплексні заходи. Однак зробили це не всі. На відміну від Знам’янки. У тамтешній школі №7 виконали всі рекомендації спеціалістів.

За результатами досліджень 2012 року саме в школі №7 був один із найвищих по області показник об’ємної активності радону. Він перевищував норму більше, ніж у 10 разів. Аби усунути проблему, міськвиконком Знам’янки виділив майже 100 тисяч гривень на встановлення спеціальної вентиляційної системи.

– Фінансування здійснювалося із міського бюджету, за рахунок природоохоронного фонду. Всі кошти витрачені на проект і на монтаж, – розповідає завідуючий сектором із питань НС, охорони праці, екології та благоустрою управління ЖКГ міськради Сергій Балан.

За його словами, у навчальних класах, спортзалі та кабінеті директора встановили перфоровані труби, які під’єднанні до автоматичних вентиляторів. Таким чином радон, який піднімається з-під землі, не встигає потрапити в клас, а відразу ж викачується назовні.

Нині школа чекає на результати повторного вимірювання об’ємної активності радону.

– Радонові датчики стояли 30 діб. Зараз ми їх зняли і передали в інститут імені Марзеєва. Отримаємо показники і тоді зможемо надати висновок щодо якості виконаних робіт. Я думаю, якість буде досить високою, – говорить заступник директора обласного лабораторного центру Держсан­епідслужби Юрій Брюм і уточнює, що дані будуть готові приблизно за місяць.
e-max.it: your social media marketing partner