Солдатам, які воюють на Донбасі, дали більше десятка пільг

,

Учасники АТО на Донбасі отримали право на 13 видів соціальних гарантій і пільг, повідомляє офіційний вісник Верховної ради «Голос України».

Отже, в опублікованому нормативно-правовому акті йдеться про:

– отримання пенсії пенсіонерам серед військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» у разі призову їх на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

– збереження місця роботи (посади), середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування і форм власності.

– державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців не припиняється.

– надання одноразової грошової допомоги на день демобілізації.

– право на грошове забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.

– надання військовослужбовцям, які брали участь ву АТО, статусу учасника бойових дій.

– допомогу в проведенні похорону і компенсація матеріальних витрат на ритуальні послуги та на спорудження пам'ятників у розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України.

– право членів сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих при захисті Батьківщини, на отримання пенсії в розмірі 70% грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім'ї.

– одноразову грошову допомогу у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві. У разі загибелі сума одноразової допомоги становить 500-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (609 тис. грн).

– надання права на отримання позачергових військових звань.

– надбавку за виконання особливо важливих завдань під час проходження служби в розмірі 100%.

– медичне забезпечення.

– винагороду у розмірі 100% місячного грошового забезпечення та заробітної плати.
e-max.it: your social media marketing partner