Бюджетна комісія облради розглянула питання ХХ сесії та роботу обласного КЗ «Центр-Ветеран»

, КП

17661Проєкт рішення обласної ради «Про обласний бюджет Кіровоградської області на 2024 рік» та програму економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік члени комісії погодили на попередньому засіданні, яке відбулось 13 грудня.

Про роботу комунального закладу Обласний «Центр-Ветеран» розповіла його директор Інеса Колпак.

Заклад було створено в 2016 році у вигляді ресурсного центру з питань допомоги ветеранам антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил та внутрішньо переміщеним особам. Після повномасштабного вторгнення ресурсний центр було реформовано в комунальний заклад «Обласний «Центр-Ветеран».

Центр надає юридичну, психологічну, соціальну допомогу захисникам і захисницям України, членам їхніх сімей, сім’ям загиблих, полонених та зниклих безвісти воїнів.

Як повідомила Інеса Колпак, протягом повномасштабної війни кількість таких звернень в межах нашої області виросла в рази: від 2670 запитів в 2021 році, до 6800 звернень в 2022 році і 10306 запитів за 11 місяців 2023 року.

Цього року за сприяння Кіровоградської обласної ради «Обласний «Центр-Ветеран» отримав додаткові приміщення, що дозволило одночасно працювати з більшою кількістю ветеранів. Вирішення подальших нагальних потреб закладу: збільшення штату відповідно до обсягів звернень, співпраця з громадами та районними соціальними закладами, зокрема – із Знам'янською бальнеологічною лікарнею стосовно реабілітації ветеранів, також потребуватимуть підтримки з боку Кіровоградської обласної ради.

Враховуючи надзвичайну важливість «Обласного «Центру-Ветеран», постійна комісія з питань бюджету, фінансів та інвестицій налаштована сприяти роботі команди цього комунального закладу на Кіровоградщині.
e-max.it: your social media marketing partner