На Кіровоградщині ліквідаторам аварії на ЧАЕС вручили обласні відзнаки

, КП

17641На Кіровоградщині вшанували героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції сьогодні, 14 грудня.

Участь у заході взяли перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк та перший заступник начальника ОВА Павло Конопко. Посадовці вручили ліквідаторам-чорнобильцям обласні відзнаки.

– Страшна трагедія, що сталася на Чорнобильській атомній станції – горе не лише для України, а й для всього світу. Українці першими відчули на собі вплив скаженого атому і першими стали на захист людства. Наші пожежники кинулися на боротьбу з вируючим радіаційним полум’ям – рятуючи людей і не думаючи про себе. Разом із ними свою мужність показали наші військовослужбовці, які ліквідовували наслідки аварії та вивозили з небезпечної зони людей, – наголосив перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Юрій Семенюк. – Час не загоїв чорнобильські рани, не стер у пам’яті трагічні і героїчні події, імена мужніх ліквідаторів – пожежників, військовослужбовців, медиків, персоналу ЧАЕС, які самовіддано протистояли невідомій небезпеці, зупиняючи ядерну катастрофу, проявивши велику жертовність та високий патріотизм.

За словами посадовця, на 2023 рік з обласного бюджету за програмою «Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» виділено 3,3 мільйона гривень.

– Усі рішення, прийняті на рівні держави, прийняті обласною радою, стосовно фінансування тих чи інших програм, соціального захисту чорнобильців мають бути виконані, – зауважив Юрій Семенюк.

 

17642176441764317645

e-max.it: your social media marketing partner