Профільна комісія облради розглянула питання про обласний бюджет на 2024 рік: складний, але реальний

, КП

17635Головними питаннями засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестицій Кіровоградської обласної ради стали питання про обласний бюджет на 2024 рік та програма економічного і соціального розвитку області на наступний рік, повідомляють у пресслужбі обласної ради.

У засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестицій взяли участь голова обласної ради Юрій Дрозд, заступники голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Сергій Шеремет та Юрій Миколаєнко, керівники структурних підрозділів ОВА.

Проєкт бюджету на розгляд постійної комісії представив заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Шеремет.

Обговорення обласного бюджету викликало жваві дискусії між депутатами обласної ради та доповідачем, свої пропозиції до проєкту надали Валерій Кальченко, Олександр Чорноіваненко, Олександр Горбунов, Андрій Лісота, Павло Фесюк, Сергій Гриценко, Віктор Серпокрилов.

У цілому депутати охарактеризували проєкт бюджету, як складний, але реалістичний.

Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та інвестицій рекомендувала департаменту фінансів ОВА врахувати зауваження та пропозиції комісії. Із врахованими пропозиціями проєкт обласного бюджету має бути внесений на найближчу сесію обласної ради.

Заслухавши інформацію заступника директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської обласної військової адміністрації Світлани Соломахи щодо програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік, депутати постійної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестицій також внесли свої пропозиції до зазначеної програми. Зокрема, з питань організації роботи ДП «СхідГЗК», водоводу «Дніпро-Кіровоград» тощо.

Також на своєму засідання постійна комісія з питань бюджету, фінансів та інвестицій Кіровоградської облради підтримала обласну програму реалізації «Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року» та рішення щодо харчування учнів та студентів, які навчаються у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти.

На своєму наступному засіданні комісія розгляне питання роботи комунального закладу «Обласний «Центр-Ветеран».
e-max.it: your social media marketing partner