Засідання постійної комісії охорони здоров’я та соціальної політики: підготовка до «бюджетної» сесії облради, фінансові та кадрові питання

, КП

17633Відбулось засідання постійної комісії Кіровоградської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Її члени в режимі онлайн розглянули 13 питань порядку денного, половина з яких стосувались проєктів рішень, що виноситимуться на найближчу сесію обласної ради.

На початку роботи члени постійної комісії розглянули проєкт бюджету Кіровоградської області на 2024 рік; програму економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2024 рік, а також один із ключових документів галузі – обласну програму розвитку та підтримки комунальних закладів системи охорони здоров’я (що перебувають в управлінні обласної ради) на 2024-2027 роки.

Зокрема, обласна програма розвитку та підтримки комунальних закладів системи охорони здоров’я має сприяти населенню регіону в отриманні доступної і високоякісної спеціалізованої медичної допомоги; поліпшенню доступу жителів області до якісної діагностики та лікування відповідно до клінічних протоколів та стандартів, а також поліпшенню фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування.

На своєму засіданні постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики ухвалила рішення рекомендувати обласній раді підтримати в сесійній залі проєкт обласного бюджету та обидві зазначені обласні програми. Також члени постійної комісії узгодили внесення змін до рішення Кіровоградської обласної ради №358 від 4 липня 2023 року «Про безоплатну передачу цілісного майнового комплексу комунального закладу «Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи» у державну власність».

Крім цього, члени комісії розглянули результати позапланового фінансового аудиту господарської діяльності Новомиргородського психоневрологічного інтернату та затвердили статути трьох обласних закладів охорони здоров’я.

Також постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики рекомендує голові обласної ради Юрію Дрозду внести на розгляд сесії обласної ради питання про продовження на три роки терміну перебування на посаді директора Кропивницького психоневрологічного інтернату Наталі Щіголь.

Ще одним своїм рішенням постійна комісія затвердила поквартальний план своєї роботи на наступний рік.

e-max.it: your social media marketing partner