У Кропивницькому вшанували загиблих захисників і захисниць України

, КП

17446У День памʼяті захисників України на площі Героїв Майдану зібралися військові волонтери, члени родин загиблих військових, начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, керівництво області та міста, повідомляють у телеграм-каналі Кіровоградської ОВА.

Перед меморіалом пам’яті Героїв Небесної Сотні встановили символічну інсталяцію з відстріляних гільз від снарядів «Дзвони пам’яті».

О 9:00 військовослужбовець стрілецького батальйону Нацгвардії здійснив удари у дзвін протягом загальнонаціональної хвилини мовчання.

Потім присутні пов'язали жовто-блакитні стрічки з іменами загиблих Героїв.

Після цього на меморіальному комплексі «Фортечні вали»поклали квіти і начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович вручив державні нагороди. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «За військову службу Україні» посмертно нагородили Олександра Бузька, та орденом Богдана Хмельницького ||| ступеня нагородили безвісти зниклого Євгенія Вехтєва.

Нагороди отримали дружини військовослужбовців – Катерина Бузько та Наталія Вехтєва.

На меморіальному комплексі там також встановили «Дзвони пам’яті».

Після нагородження Архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк звершив поминальну панахиду за усіма Героями, котрі віддали своє життя за незалежність нашої країни.

 

174471744817449174501745117452174531745417455

 

фото: телеграм-канал Кіровоградської ОВА

 

e-max.it: your social media marketing partner