Брати зі Знам’янки створили інсталяцію з уламків боєприпасів

, КП

17192«Війна торкнулася кожного куточку України» – така ідея нової інсталяції волонтерів ГО «Єдність Кіровоградщини», братів Юрія і Олега Гребенюків зі Знам’янки. Для створення проекту використали уламки боєприпасів, які зібрали з різних міст України.

– Коли ми привозимо гуманітарну та військову допомогу, бійці нам інколи дають щось із боєприпасів, щось ми самі знаходимо. Деякі я з Чернігівщини привіз, коли після звільнення їздили туди, нас військові проводили. Також були у Бахмуті, на Херсонщині, – розповідає «КП» Юрій.


17193Карту вже експонували у Знам’янській громаді під час збору коштів на дрони. У майбутньому брати планують передати її за кордон.


– Уже зв’язалися з посольством однієї з країн, ніби зацікавилися. Карта буде ще зі звуком – лунатиме сирена. Щоб люди, коли підходили, не тільки бачили, а й чули ту тривогу, яка в Україні щодня. Також передамо стенд на якому зображені українські міста після атаки. Хочемо, щоб люди бачили, що відбувається в Україні і не забували, що війна – це дуже страшно, та допомогли Україні боро­тися зі спільним ворогом, – розповів Юрій.


Фото: надане співрозмовником

e-max.it: your social media marketing partner