Як активувати повідомлення про залишений пристрій Apple

, КП

12130iOS 15 була створена для користувачів, які хотіли підвищити продуктивність. У цій версії операційної системи з'явився розширений режим фокусування, що дає змогу налаштовувати профілі смартфона залежно від умов використання. Разом з тим Apple впровадили ще одну корисну функцію, вона не пов'язана з ефективністю роботи, але помітно спрощує життя. Розповідаємо про опцію «Повідомляти, коли забуто» та її налаштування.

Активуємо опцію


Перш за все, необхідно, щоб підтримувані гаджети були оновлені до останньої версії операційної системи. Мінімальна вимога:


• Айфон – iOS 15;
• Айпад – iPadOS 15;
• Епл Вотч – watchOS 8.


Власникам лінійки Айфон 14 Pro не потрібно нічого робити, смартфони були випущені з iOS 16 «на борту».


У гаджетах має використовуватися однаковий профіль Apple ID і увімкнена функція «Локатор». Якщо ні, відкрийте «Налаштування» iPhone або iPad і тапніть по обліковому запису Apple ID. Виберіть «Локатор» > «Знайти iPhone». Активуйте її. Після увімкнення на iPhone сповіщення активується і на пов'язаному розумному годиннику.


Для налаштування «Повідомляти, коли забуто», виконайте дії:


1. Запустіть «Локатор».
2. Тапніть на «Пристрої» – так ви можете переглянути доступні гаджети Apple. Для перегляду доданих AirTag і підтримуваних аксесуарів сторонніх виробників виберіть пункт «Предмети».
3. Натисніть на назву гаджета або предмета. Знайдіть пункт «Повідомляти коли забуто». Зсуньте слайдер праворуч.


Якщо у вас кілька гаджетів, повторіть описані вище дії. Цю саму опцію можна знайти на Apple Watch у застосунках «Знайти предмети» та «Знайти пристрої».


Як використовувати повідомлення про залишений гаджет


Після того, як ви виконаєте описані вище дії та налаштуєте сповіщення, ви бачитимете сповіщення, коли залишаєте гаджет у невідомому місці. Якщо ви залишите під'єднаний пристрій, iPhone попередить вас, щойно ви відійдете на значну відстань.


Натисніть на повідомлення, і воно покаже, де ви його залишили. Ви також можете натиснути «Продовжити» й отримувати підказки як знайти гаджет у застосунку «Локатор». Вам буде доступне приблизне місце розташування, коли наблизитеся до пристрою, на екрані відобразиться сповіщення.


Як перестати отримувати повідомлення про залишені гаджети


Щоб вимкнути функцію, запустіть «Локатор» > «Пристрої» або «Предмети» > тапніть на назву. Тут можна деактивувати опцію. Повторіть дії для інших гаджетів за потреби.


Навіть якщо вам перестануть надходити сповіщення, у разі втрати можете використовувати застосунок «Локатор», щоб дізнатися останнє місце розташування смартфона. Ви отримаєте інструкції з пошуку, зможете відтворити звук, позначити гаджет як загублений, стерти дані або заблокувати Айфон.

реклама

e-max.it: your social media marketing partner