«Файно Маркет» передав лікарні у Кропивницькому надсучасне обладнання на 500 000 гривень

, КП

12005Кампанію підтримки лікарів мережа «Файно Маркет» започаткувала ще два роки тому – під час епідемії коронавірусу передавала захисні костюми, торік придбала інфузоматор для дитячої обласної лікарні. Передала районним та обласним лікарням та іншим медичним закладам бонусні картки для медичних працівників. Завдяки ним медики до кінця карантину в супермаркетах «Файно Маркет» можуть купувати товар зі знижкою 10%.

На цьому мережа не зупиняється. Цього разу «Файно Маркет» передав міській лікарні швидкої допомоги у Кропивницькому п’ять вак-систем для лікування ран негативним тиском, а також комплектуючі до них.

У лікарні за рік робили близько 15 тисяч операцій, нині ця цифра збільшилася.

– За період існування лікарні швидкої медичної допомоги такого обладнання в наших стінах ще не було, це дійсно надсучасне вкрай необхідне медичне обладнання. Апарат під тиском витягує із ран накопичувальні виділення. Завдяки цьому одужання хворих пришвидшується на 50-80%, зменшується кількість больових відчуттів, потрібна менша кількість перев’язок. Апарат портативний і це дуже зручно. Лікар може легко його переносити з палати до палати. А пацієнт, якому його встановлять, не повинен непорушно лежати у ліжку, а зможе пересуватися з ним по лікарні. Дуже дякуємо меценатам за допомогу у такий не простий час, – сказав медичний директор Валерій Заремба.

Обладнання запустили в роботу одразу ж у день передачі – 13 травня. Використовують для лікування вибухових, опікових, обширних гнійних ран, діабетичних виразок.

Окрім п’яти апаратів для лікування ран негативним тиском, мережа «Файно Маркет» передала 60 комплектів для перев’язки.

– Приблизно на місяць розхідних матеріалів має вистачити. Надалі, думаю, ми будемо ще допомагати. Це у нас був перший транш, він коштував компанії пів мільйона гривень. Наразі ми плануємо придбати та передати для лікарні кисневий концентратор, також хочемо купити додаткові апарати і передати їх до інших закладів лікування, – відзначила представниця «Файно Маркет» Ірина Протопопова.

 

1200612007

текст: Наталка Маринець
фото: Людмила Попудіна

 

Партнерський матеріал

e-max.it: your social media marketing partner