Міліціонеру, який врізався навесні в маршрутку, суд дав сім років

,

Кіровський районний суд Кіровограда оголосив вирок у справі міліціонера, який наприкінці травня на шаленій швидкості врізався в маршрутку №112. Сталося це на перехресті вулиць Куйбишева та Варшавської в обласному центрі. Тоді внаслідок аварії загинуло дві пасажирки.

- Я був на кінцевій зупинці. Взяв пасажирку. Потім по дорозі через квартал підібрав ще дві жінки і рухався далі по маршруту. Коли їхав по Варшавській і переїжджав Куйбишева, подивився наліво – «сімка» призупинялася. Подивився направо, коли переїжджав перехрестя, – все було чисто. Я їхав по головній зі швидкістю кілометрів із 30. І тут раптом чую зліва звук гальмування і бачу, як «БМВ» влітає в мою маршрутку. Він облетів «сімку» по зустрічній смузі і втаранився в мене. Маршрутку розвернуло і вона перекинулася, – розповідав тоді подробиці аварії водій Святослав.

На досудовому слідстві прокуратура області встановила, що на момент скоєння ДТП правоохоронець був тверезий. Аварія ж сталася внаслідок перевищення ним швидкості та порушення низки правил дорожнього руху.

У відомстві зауважують, що в ході слідства правоохоронець не заперечував своєї провини. Він навіть покаявся, а ще – повністю відшкодував моральну та матеріальну шкоду одному з потерпілих та частково іншим.

Зрештою суд підтримав позицію державного обвинувача та призначив міліціонеру покарання у вигляді семи років позбавлення волі.
e-max.it: your social media marketing partner